Kleurijke expositie Aart Veer

okt 04, 2014
admin

ZANDVOORT – Vorige week dinsdag opende Aart Veer zijn eigen expositie van aquarel en acryl schilderijen in de hoofdgang van Huis in de Duinen. Prachtige, kleurrijke werken van een begenadigd en gedreven kunstenaar.

Gudo d’Hont, activiteitenbegeleider van Huis in de Duinen, stelde hem voor aan de vele belangstellenden. Na een kopje koffie en een heerlijke plak cake werden de bezoekers door Aart Veer langs de verschillende weren geleid. Gedreven vertelde de schilder meer details over zijn werken.

De meeste aanwezigen kennen Aart Veer nog goed uit de van de gelijknamige groentezaak op de Grote Krocht. Toen dat werk 14 jaar geleden eindigde is hij op een aquarel club gegaan onder leiding van Ger Daniels. Hij kreeg de smaak te pakken en na de eerste aquarel en acryl schilderijen volgden er nog vele. Regelmatig is Aart ’s middags achter zijn schildersezel te vinden om weer een nieuwe aquarel het licht te laten zien. De kleuren op zijn schilderijen probeert hij zo te kiezen dat ze levensecht overkomen. Zijn inspiratie haalt hij uit boeken, tijdschriften, de natuur en foto’s.

Het heerlijk ontspannen experimenteren met de diverse technieken doet hij graag en dat is te zien in de aanwezige verschillende werken. Een inspirerende expositie in Huis in de Duinen die tot 19 oktober dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur te bewonderen is.